Kinesiske wontons i chilisaus
Apéritif

Kinesiske wontons i chilisaus

Det er lett å bli hekta på deilige Wontons. De kinsiske dumplingsene kan både kokes, dampes og friteres, spises i suppe eller slik som her i chilisaus.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til wontonfyllet i en food processor, bortsett fra vannet. Kjør ingrediensene til en jevn masse, og tilsett litt og litt vann til fyllet har en klissete, men fast konsistens.
  2. Legg et wontonpapir i hånden, med et av hjørnene pekende mot fingerspissene som en diamant.
  3. Tilsett 1ts med wontonfyll. Pensle spissen lengst fra deg med vann og brett wontonen i to, slik at kantene treffer hverandre og du har et triangel.
  4. Med spissen på triangelet fortsatt pekende oppover, pensle litt vann på den ene spissen (til venstre eller høyre) og brett de to ytre kantene mot hverandre, slik at wontonen ser ut som en bispehatt. Legg til side på et bakebrett ikledd bakepapir. Fortsett slik til du har brukt opp alt fyllet.
  5. Kok opp en stor kjele med vann. Mens vannet koker lager du chilisausen. Bland sammen soyasaus, kinesisk sort eddik, kinesisk chiliolje, sesampaste, sukker og hvitløksfedd i en liten bolle.
  6. Når vannet koker tilsett en og en dumpling, og pass på at de ikke fester seg til hverandre.
  7. Tilpass varmen slik at vannet småkoker, og kok wontons til de flyter til toppen ca 2 minutter. Spar 1dl av kokevannet og bland dette inn i chilisausen.
  8. Hell vannet av wontonsene og ha tilbake i kjelen sammen med chili saus. Rør godt og server straks toppet med finhakket gressløk.

Tips:
Dobble gjerne oppskriten når du først er i gang. Dumplings kan fryses ned og kokes fra frossen tilstand. Koketiden blir da 4 minutter.

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her