Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
Foto: Kim Holthe

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell er herlig. Med chili, hvitløk og asparges løfter du dem ytterligere. Denne oppskriften må du prøve.

Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene.

Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

Asparges:
Kok opp godt saltet vann med litt sukker.

Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og rett før servering varmer du aspargesene i litt smør i en panne.

Marinade:
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.

Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.

Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Sausen:
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.

Tilsett matfløte og la den koke litt inn.

Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.

Flere retter med kamskjell

Sjømat på grillen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her