Start med pureen. Skrell jordskokkene, skjær dem i terninger/skiver og kok dem møre i usaltet vann tilsatt sitronsaft.
Sil kokevannet fra, tilsett smør og matfløte og kok opp. Ha jordskokkblandingen i en blender og kjør til glatt mos. Du kan godt presse den gjennom en sil for ekstra glatt tekstur. Smak til med salt og pepper. Hold den varm.
Pensle kamskjellene med olje. Dryss lett med salt og pepper.
Grill dem på høy varme i 30-45 sekunder på hver side avhengig av størrelse. De skal ha en rå kjerne.
Spre jordskokkpureen på tallerkener og server kamskjellene oppå. Dryss over finhakket persille.
Lekre kamskjell-oppskrifter finner du her
Jordskokker er en fin erstatning for poteter som tilbehør. Den svakt søtlige smaken harmonerer godt med kamskjellene, som også er lett søtlige.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig