Maltwhisky- og maple-is
Ole Martin Alfsen

Maltwhisky- og maple-is

Fremgangsmåte

Med ismaskin:
Kok opp sirup og la den koke inn til halve mengden, kjøl den ned litt før du tilsetter maltwhisky. Kok opp fløten og slå over plommene mens du ivrig rører for å unngå eggetråder. Ha sirupen sammen med fløten og sett den tilbake på varmen, lav varme riktignok. Varm opp mot kokepunktet mens du hele tiden rører med en slikkepott. Når smeten begynner å sette seg (dekker baksiden på en skje), slår du den over i en bolle og kjøler den ned før du kjører den i ismaskinen.

Har du ikke ismaskin kan du lage isparfait. Den krever ikke noe særlig mer kunnskap eller kløkt, og kan hvis den er korrekt laget, bli bedre enn "proffutgaven".

Uten ismaskin:
Eggeplommer piskes i kjøkkenmaskin, hell så over kokende sukkerlake/sirup og la den gå i maskinen noen minutter før du plasserer piskebollen i en større bolle eller i oppvaskkummen fylt med iskaldt vann og isbiter. Fortsett og pisk for hånd til smeten er helt kald, tilsett maltwhisky og løft inn den piskede kremen. Fylles i store eller små former og fryses ned.

Sendt inn av Ole Martin Alfsen

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her