Indiske kjøttboller i fløtesaus
Apéritif

Indiske kjøttboller i fløtesaus

Disse kjøttbollene smaker virkelig av India. Når de får følge av krydder og en deilig fløtesaus så får du stempel som stjernekokk.

Fremgangsmåte

Kna alle ingrediensene unntatt oljen sammen med kjøttet. Lag like store boller, klem dem godt sammen. Dampkok dem i 10 minutter eller til de er ferdige.

Varm oljen i kadai eller wok og stek kjøttbollene jevnt brune. Vær forsiktig: Det spruter når du legger dem i den varme oljen.

Varm 2 ss av oljen og stek løk, ingefær og hvitløk. Kjør det til en masse i en kjøkkenmaskin. Varm resten av oljen og ha i spisskummen og kardemomme. Rør en gang. Tilsett løkblandingen og stek til den er gyllen. Tilsett de malte krydderne og tomatpureen.

Dryss sukker og salt over og rør til alt er godt blandet. Oljen skal skille seg fra sausen. Tilsett litt vann om nødvendig for å få en kremaktig konsistens. Ta av varmen, rør inn fløten og legg kjøttbollene forsiktig oppi.

Varm opp igjen før servering, tilsett eventuelt litt vann. Serveres med dryss av koriander.

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her