Kna alle ingrediensene unntatt oljen sammen med kjøttet. Lag like store boller, klem dem godt sammen. Dampkok dem i 10 minutter eller til de er ferdige.
Varm oljen i kadai eller wok og stek kjøttbollene jevnt brune. Vær forsiktig: Det spruter når du legger dem i den varme oljen.
Varm 2 ss av oljen og stek løk, ingefær og hvitløk. Kjør det til en masse i en kjøkkenmaskin. Varm resten av oljen og ha i spisskummen og kardemomme. Rør en gang. Tilsett løkblandingen og stek til den er gyllen. Tilsett de malte krydderne og tomatpureen.
Dryss sukker og salt over og rør til alt er godt blandet. Oljen skal skille seg fra sausen. Tilsett litt vann om nødvendig for å få en kremaktig konsistens. Ta av varmen, rør inn fløten og legg kjøttbollene forsiktig oppi.
Varm opp igjen før servering, tilsett eventuelt litt vann. Serveres med dryss av koriander.
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig