Hjortetakk

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lyst og luftig. Tilsett Melange, fløte og sitronskall. Sikt på hvetemelet med kardemomme og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile i kjøleskapet, minst 1 time. Trill ut pekefingertykke pølser og del dem i 10 cm lange lengder. Form lengdene til ringer og trill skjøten sammen. Lag små hakk i hver ring med en kniv og legg dem på en melet fjøl.
 
Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte. Varm opp til 170ºC. Legg en og en kake i det varmet fettet, ikke mer enn 4-5 i av gangen. Vend kakene så fort de kommer til overflaten og under hele koketiden slik at de blir jevnt og pent brune. Legg hjortetakkene, etterhvert som de er ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her