- Bland melet med en klype salt i en vid bolle eller rett på bakebordet. Lag en fordypning i melet og ha i egg. Ha 2-3 ss lunkent vann for hånden. Samle melet rundt egget og bland godt, kna inn tilstrekkelig med vann til at du får en elastisk deig etter noen minutters elting.
- La deigen hvile minst 30 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig. Bruk minst mulig mel.
- Rull deigen til en pølse og skjær spagetti-tynne strimler som løsnes lett fra hverandre. Dryss over bittelitt mel.
- Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell i dørslag og bland med sausen.
- Kremet soppsaus:
Finhakk hvitløken. Varm olje i en panne og stek løken myk. - Skjær sjampinjong i tynne skiver og stek myk. Ha i matfløte, kok opp og la småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakket bladpersille.
Tips:
Taglioni smaker veldig godt med bare litt smør og friske urter.