- Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet stekes istedenfor koker
- Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna.
- Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
- Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.
- La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
- Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
Server fileten med hasselbackpoteter , grønn bønnesalat og en peppersjysaus .
Tips: Når fileten hviler vil kjernetemperaturen gradvis øke med ca fem grader (varmen trenger dypere inn i kjøttet). Ta derfor fileten ut når temperaturen er fem grader lavere enn hva du ønsker å servere den ved.