Helkorn penne pasta med soltørket tomat og spinat
Foto: ARTindividual

Helkorn penne pasta med soltørket tomat og spinat

Vi har satset helkornpasta i denne rette fordi den smaker mer. Med soltørkede tomater og spinat får du et deilig måltid.

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Ha i en bolle og hold varm.

Skjær de soltørkede tomatene i strimler, legg i en bolle og hell 1 dl kokende vann over. La stå i 10 minutter og ta vare på tomatkraften. 

Finhakk hvitløk og sjalottløk. 

Varm oljen i en stekepanne og fres løken. Tilsett soltørkede tomater og tomatkraften og kok opp. Tilsett kapers og spinat, kok opp og monter sausen med smør. 

Hell over pastaen og rør rundt. Dryss over parmesan.  

Serveres med salat og grovt brød.

Tips: Om du ønsker en vegansk versjon, bytter du ut smør med olje og parmesan med et vegansk alternativ. 

Alt du trenger å vite om pasta

Slik lager du vegansk alternativ til parmesan

Se alt det gode du kan lage med soltørket tomat 

Mange retter med pasta finner du her

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her