Grønnsaker:
- Del rosenkålene i to og kok i 30 sekunder.
- Skrell og skjær gulrøtter i strimler a 6-7 cm og kok i 1 minutt.
- Skjær squashen deles først i to på tvers og deretter på langs i skiver.
- Skrell og skjær rødbeter i skiver.
- Del poteter i to og kok i 1 minutt.
- Del purre i to på langs og skjær i biter a 2-3 cm.
- Grilling: Så kan du gå i gang med grillingen. Du bestemmer selv hvor mye sotpreg du ønsker.
- Etter hvert som grønnsakene er ferdig grillet legges de på et fat og dekkes med alu-folie.
- Når alt er grillet, drypper du den samme oljen som du bruker til å lage romascosausen over og drysser litt godt havsalt til slutt.
- Ovnssteking: fordel grønnsakene i en ildfast form og drypp over olivenolje. Stek i 15-30 minutter 180 grader
Romescosaus:
- Bak tomatene ved 180 grader i 10 minutter. Avkjøl. Fjern skall og frø og grovhakk tomatkjøttet.
- Rist mandlene og nøttene i en tørr stekepanne. Sett til side.
- Varm opp litt olje i samme panne og fres chilimassen lett.
- Bløt brødet i vann og klem forsiktig ut overflødig væske.
- Knus hvitløksfeddene med litt havsalt i en romslig morter. Tilsett chilimassen og persillen og mos videre.
- Deretter mandlene og nøttene og tilslutt brødet som er skåret i terninger.
- Fortsett så med tomatterningene og mos til du har fått en jevn masse. Rør deretter inn 5-6 ss olivenolje samt eddik. Smak til med salt og pepper.
- Hvis du ikke har morter, kan du bruke blender eller mikser, men det blir ikke helt det samme.
Landbrødskivene grilles også. Under måltidet gnis de inn med hvitløksfedd og drysses med havsalt og litt olje.
Server de grillete grønnsakene med sausen og brødet. Må du ha kjøtt, kan du spe på med litt spekeskinke.
Her finner du mange spennende vegetarretter