- Varm opp oljen sammen med urtene til kokepunktet og ha i finhakkede soltørkete tomater. Sett kjelen til side.
- Skjær auberginen og squashen i skiver, dryss over salt og la dette stå 5 minutter for å trekke ut litt fuktighet, og eventuelle bitterstoffer. Skyll av saltet og tørk vekk overflødig væske med kjøkkenpapir.
- Kutt opp paprika og fennikel i grove biter, del soppen i to. Grill alle grønnsakene til de blir myke og får fine svarte blemmer.
- Legg grønnsakene i den varme krydderoljen og la de marinere i minimum 30 minutter før det spises. Lag gjerne en stor porsjon - dette holder seg flere dager i oljen.
Tips: For ekstra pønsj, tilsett chilipulver i krydderoljen.
Godt tilbehør til all grillet mat, til ostebordet og veldig godt til lammesteken.
Grønnsaker er strålende grillmat
Og her finner du veldig mange deilige grillretter