Lag fyllet først - gjerne dagen før:
Fjern steinene fra kirsebærene og la de trekke minst 5 timer i konjakk. Man bør vende på dem av og til.
Smør først en liten rund bakeform eller 8 porsjonsformer med smøret og dryss over med strøsukker slik at det dekker. I hver ferskenhalvdel plasserer man et kirsebær i fordypningen. Når disse legges i formen, vender man dem, slik at kirsebærene ligger direkte an mot bunnen.
Deigen:
Rør smøret mykt med sukkeret og rør så i eggeplommene, én om gangen. Rør godt i blandingen. Ferskensaften røres i, deretter rører man i de tørre ingrediensene, som er blandet på forhånd, og til slutt sitronskall.
Deigen fylles i formen, som settes i stekeovn ved 190 grader i ca 45 minutter (25 minutter om det er porsjonsformer).
Når dessertkaken er stekt ferdig, lar man den først stå og avkjøles litt. Hvelv den så forsiktig over på et fat og la den stå og bli kald.
Stivpisk kremfløten. Skold mandlene. Riv noen av dem grovt eller hakk dem og bland dem i kremen.
Rist resten av dem og høvl dem i grove fliser over kremen, som serveres i en bolle for seg.
Tips:
Du kan erstatte den piskete kremen med vaniljeiskrem. Mandlene kan også erstattes med biter av friske ferskener.
Du kan selvsagt bruke friske ferskener i kaken.
Se også denne oppskriften på opp ned-kake
Lyst på en annen kake da finner du veldig mange å velge mellom her
Her får du svært så praktiske kokketips