Skjær persilleroten i biter og kok i lettsaltet vann til det er mørt. Renn av og knus med en gaffel. Tilsett ½ dl matfløte, 1 ss smør, salt og pepper og rør godt.
Rasp hele blomkålhodet. Kok i 5 min i lettsaltet vann. Hell igjennom sil. Tilsett 1 ss smør, salt og pepper og tilsett hakket mynte.
Bland sitrongress, chili, ingefær og hvitløk sammen. Sett til side 1 ss av blandingen.
Vend steinbitfiletene i resten av blandingen, og stek de i en varm panne til fisken er gjennomstekt. Ta de opp og hold filetene varme. Tilsett resten av krydderblandingen samt mer smør og stek kamskjellene raskt på begge sider.
Ta de opp. Tilsett resten av matfløten, dette blir en nydelig saus.
Legg en skje med persillerot stappe på tallerkene, så en skje med blomkålrasp, legg steinbit filene ved siden av og legg 3 kamskjell oppå fisken. Hell over saus og pynt med mynteblader.
Sendt inn av
Line Wanderås Nemeth, MossOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008