- Ha hel rug og vann i en kjele, kok opp.
- Tilsett hvetekli, rør godt og la stå til avkjøling i 20 minutter.
- Ha peanøttene i en hurtigmikser og kjør til alt er grovt hakket.
- Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett peanøttene, deretter tilsetter du rug og hvetekli.
- Hakk sviskene i hurtigmikseren. Tilsett kokosfettet i sviskeblandingen.
- Bland sviskene med de tørre ingrediensene og rør godt.
- Smelt den mørke sjokoladen og rør den sammen med resten.
- Fordel blandingen i en form (20x30 cm) kledd i plastfolie og sett kaldt i en time.
- Når blandingen er avkjølt kan den deles opp i passe store barer.
Tips1:
Du kan bytte ut peanøtter med solsikkekjerner som det er sjeldnere at noen reagerer på. Alternativt kokosmasse.
Tips2:
Du kan dyppe barene i litt sjokolade dersom du ønsker mer sjokoladesmak.
Flere deilige småkaker du kan bake finner du her