Kutt kveiten i fire, strø med salt og damp eller trekk stykkene forsiktig ferdig.
Tips:
Du kan bake fisken i ovn ved 100 grader i 10 minutter.
Tomatbuljong:
Rens hvitløk, sjalottløk og ingefær, snittes fint.
Oljen varmes og løk og ingefær freses uten å ta farge. Tilsett kraft. Kok opp og skum godt. Kok inn til god smak og sil. Smak til med salt, pepper og litt limejuice.
Ratatouille:
Hvitløk renses og finhakkes. Løk, aubergine, squash og fenikkel renses og kuttes i terninger på ca.1 x 1 cm.
Snitt et kryss i toppen av tomaten, fjern stilk festet og dypp de i kokende vann til skallet løsner. ( ca 15 sekunder ) Legges direkte i kaldt vann til avkjøling. Skallet fjernes, tomaten deles i to og innmat skrapes ut. Kutt tomatkjøttet i terninger på ca.1 x 1 cm.
Varm oljen og fres alle grønnsakene unntatt tomaten på sterk varme til de har fått en gyllen bruning, tilsett laurbærblad, kapers, tomat og tomatpuré, dekk til med lokk. La trekke på svak varme i 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Fjern laurbærblad før servering. Serveres med ratatouille i bunn, fisken på toppen og buljong rundt.
Pynt med basilikum i strimler ved servering.
Her finner du mange oppskrifter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig