Dampet kveite på ratatouille som forrett
Apéritif

Dampet kveite på ratatouille som forrett

En deilig forrett der kveita hviler på en seng av ratatouille

Antall porsjoner

4

Tilberedning

45 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kutt kveiten i fire, strø med salt og damp eller trekk stykkene forsiktig ferdig.

Tips:
Du kan bake fisken i ovn ved 100 grader i 10 minutter.

Tomatbuljong:
Rens hvitløk, sjalottløk og ingefær, snittes fint. 

Oljen varmes og løk og ingefær freses uten å ta farge. Tilsett kraft. Kok opp og skum godt. Kok inn til god smak og sil. Smak til med salt, pepper og litt limejuice. 

Ratatouille:
Hvitløk renses og finhakkes. Løk, aubergine, squash og fenikkel renses og kuttes i terninger på ca.1 x 1 cm.

Snitt et kryss i toppen av tomaten, fjern stilk festet og dypp de i kokende vann til skallet løsner. ( ca 15 sekunder ) Legges direkte i kaldt vann til avkjøling. Skallet fjernes, tomaten deles i to og innmat skrapes ut. Kutt tomatkjøttet i terninger på ca.1 x 1 cm.

Varm oljen og fres alle grønnsakene unntatt tomaten på sterk varme til de har fått en gyllen bruning, tilsett laurbærblad, kapers, tomat og tomatpuré, dekk til med lokk. La trekke på svak varme i 15 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Fjern laurbærblad før servering. Serveres med ratatouille i bunn, fisken på toppen og buljong rundt.

Pynt med basilikum i strimler ved servering.

Her finner du mange oppskrifter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

0
0/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her