Blåskjell og krepsehaler med saus i butterdeig
Foto: Cogent-Marketing

Blåskjell og krepsehaler med saus i butterdeig

Lag denne deilige retten der noen av havets beste råvarer spiller hovedrollen.

Fremgangsmåte

Lag terteskåler av butterdeig og forhåndstek disse eller bruk ferdige skjell/skåler.
 
Vask og rens blåskjellene.
 
Ha litt smør i en dyp kjele med safran og blank finhakket løk i dette.
Ha oppi blåskjell og hvitvin. La surre 15-20 min. Ta ut blåskjellene og tilsett kremfløte.
 
Kok og reduser til halvparten. Tilsett hakket dill og persille i den ferdige sausen.
 
Smak til med salt/pepper. Tilsett blåskjell og krepsehaler/reker.
 
Hell opp i terteskålene og garner med dill asparges og sitron.
 
 
 

Sendt inn av Kari Gulbrandsen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 417.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
Forsiden akkurat nå
En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
Dagens rett

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti

En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her