- Dampet kveitefilet:
Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter. - Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele.
- La det få koke opp sammen med fiskeavskjær.
- La kraften få koke videre ca. 5 minutter.
- Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 4-6 minutter avhengig av tykkelsen.
- Ta vare på fiskekraft til kaperssmøret.
- Pannestekt kveitefilet:
Varm smør og olje 50/50 i en stekepanne. - Stek kveitefiletstykkene et par minutter på hver side.
- Når du trykker på fisken, og den gir lett etter, er den riktig gjennomstekt.
- Lime- og kaperssmør:
Bruk et skalljern (zestjern) og skjær strimler av limeskallet. - Press ut saften.
- Surr hakket løk i smør til den blir blank.
- Tilsett fiskekraft og kremfløte.
- Og la det få koke inn til sausekonsistens.
- Ha i limesaften og kapers.
Servering:
Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på. Pynt med skallstrimler og halve limeskiver. Serveres med nykokte ringeriks- eller mandelpoteter og friske lettkokte grønnsaker.
Se hva annet godt du kan lage med kveite