Kok ned finhakket løk, knust hel pepper, laurbærblad, eddik og hvitvin til halve mengden. Kjøl den ned.
Sil blandingen og visp inn eggeplommer. Visp blandingen over vanndamp til den får en kremaktig konsistens.
Smelt smøret og sett det til side et par minutter. Da vil smøret skille seg og få bunnfall. Bruk kun det klare/blanke delen av smøret. Smøret må ha samme temperatur som eggeblandingen.
Visp det klarede smøret litt etter litt i eggeblandingen. Ha i litt kaldt vann underveis, hvis blandingen begynner å skille seg.
Ha i estragonblader og dampet tomatpuré (ha tomatpuré i en varm kjele og rør godt i et minutt. Da vil den bitre smaken i tomatpuréen bli borte).
Choronsaus er en smakssatt bearnaise, en klassiker som er litt fyldigere og rundere enn den opprinnelige sausen.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig