- Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.
- Begynn med pizzabunnen.
- Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt.
- Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.
- Gjør klar toppingen.
- Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup.
- Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.
- Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord.
- Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene.
- Sprinkle sirup over pizzaene.
- Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.
Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.