Charlotte-kake fylt med bringebærmousse og luftig mascarpone
Apéritif

Charlotte-kake fylt med bringebærmousse og luftig mascarpone

Denne kaken smelter i munnen og bare ber om å bli spist opp.

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Skill eggene. Pisk eggehviter stive. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet lett avkjølt smør, mel og knust kjeks og vend til slutt inn eggehvitene. Hell i en smurt springform. Stek i 15-20 minutter ved 170°C. La avkjøles i formen. 

Tips:
Du kan lage tre mindre kaker om du har små springformer, men da trenger du flere kjeks til å kle kakene.

Slik lager du champagnekjeks

Tips:
Du kan bruke ferdigkjøpte avlange kjeks (fingerkjeks/ladyfingers) eller bake dem selv

Montering av kaken:
Legg champagnekjeksene raskt i likør. Dynk kakebunnen med likør. Sett deretter champagnekjeksene langs kanten tett i tett. 

Mascarponemousse:
Bløt gelatinen i vann i 5 minutter. Kok opp melk. Klem vannet av gelatinen og rør inn i melken. 

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene til eggedosis med sukker og eggehvitene stive. Rør mascarpone og vaniljesukker luftig med en gaffel. Vend inn i eggedosisen.

Tilsett gelatinen i mascarpone-egge-blandingen. Bruk gjerne miksmaster på lav hastighet.

Vend så eggehvitene forsiktig inn i blandingen.

Hell moussen over kakebunnen.

Avkjøl i noen timer.

Bringebærmarengsmousse:
Bløt gelatinen i vann i 5 minutter. Varm opp sitronsaft for å smelte gelatinen. Klem vannet av gelatinen og rør inn den varme sitronsaften. Bland med bringebærsaften. 

Varm opp sukker og vann under omrøring til 116°C.

Stivpisk eggehvitene, forsett å vispe mens du heller det varme sukkervannet i en tynn stråle. Du har nå en blank sveitsisk marengs. Hell bringebærsaften i en tynn stråle under visping og fortsett å vispe til massen er avkjølt.

Hell bringebærmousssen forsiktig over mascarponemoussen.

Sett alt tilbake i kjøleskapet i minst 6 timer.

Ved servering:
Pynt med bringebær på toppen og et lett melisdryss.

Tips:
Den kan tilberedes perfekt dagen før eller 48 timer i forveien. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her