Kakebunn:
Skill eggene. Pisk eggehviter stive. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet lett avkjølt smør, mel og knust kjeks og vend til slutt inn eggehvitene. Hell i en smurt springform. Stek i 15-20 minutter ved 170°C. La avkjøles i formen.
Tips:
Du kan lage tre mindre kaker om du har små springformer, men da trenger du flere kjeks til å kle kakene.
Tips:
Du kan bruke ferdigkjøpte avlange kjeks (fingerkjeks/ladyfingers) eller bake dem selv
Montering av kaken:
Legg champagnekjeksene raskt i likør. Dynk kakebunnen med likør. Sett deretter champagnekjeksene langs kanten tett i tett.
Mascarponemousse:
Bløt gelatinen i vann i 5 minutter. Kok opp melk. Klem vannet av gelatinen og rør inn i melken.
Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene til eggedosis med sukker og eggehvitene stive. Rør mascarpone og vaniljesukker luftig med en gaffel. Vend inn i eggedosisen.
Tilsett gelatinen i mascarpone-egge-blandingen. Bruk gjerne miksmaster på lav hastighet.
Vend så eggehvitene forsiktig inn i blandingen.
Hell moussen over kakebunnen.
Avkjøl i noen timer.
Bringebærmarengsmousse:
Bløt gelatinen i vann i 5 minutter. Varm opp sitronsaft for å smelte gelatinen. Klem vannet av gelatinen og rør inn den varme sitronsaften. Bland med bringebærsaften.
Varm opp sukker og vann under omrøring til 116°C.
Stivpisk eggehvitene, forsett å vispe mens du heller det varme sukkervannet i en tynn stråle. Du har nå en blank sveitsisk marengs. Hell bringebærsaften i en tynn stråle under visping og fortsett å vispe til massen er avkjølt.
Hell bringebærmousssen forsiktig over mascarponemoussen.
Sett alt tilbake i kjøleskapet i minst 6 timer.
Ved servering:
Pynt med bringebær på toppen og et lett melisdryss.
Tips:
Den kan tilberedes perfekt dagen før eller 48 timer i forveien.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig