Sjokolademoussen:
Finhakk sjokoladen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og frø, ½ dl kremfløte og melk i en kjele og varm det til kokepunktet.
Visp eggeplomme og sukker lett sammen. Hell den varme melken over eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så kremen tilbake i kjelen.
Nå henter du fram bolle og sikt. Deretter varmer du sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggplommen stivner i bunnen av kjelen.
Når blandingen tykner (85 °C) siles den over i en bolle.
Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme sausen. Hell den varme sausen litt etter litt over den hakkede sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Bland det til en jevn masse. Når blandingen blir kald (30 ºC), pisker du fløten til krem, og vender den inn i sjokoladeblandingen.
Fyll moussen i en bolle og sett til avkjøling i kjøleskap.
Grapefruktsaus:
Skjær skallet av en grapefrukt og skjær ut filetene mellom de naturlige skillelinjene. Etter at filetene er skåret ut, presser du ut saften av det som er igjen. Del den andre grapefrukten i to og press ut juicen. Du får ca. 2 dl grapefruktsaft.
Kok opp grapefruktsaften og sukkeret. Visp inn den utrørte maisennaen. La blandingen småkoke i ca. ½ minutt. Sett sausen til avkjøling. Smak den til med gin når den er blitt kald.
Hippenkjeks:
Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør dem til en glatt masse med håndvisp. Stryk ut litt masse på et bakepapir med en stekespade. Lag 3 kjeks til hver person.
Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 3 minutter, eller til de er lyst gylne. Når kjeksene er nystekt rett fra ovnen, kan de formes og bøyes.
Bruk en varm teskje og las små kuler av mousse. Anrett den i hippenkjeksene og server med grapefruktsaus og -fileter.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev
Sendt inn av
Sverre Sætre