- Blåbærsuppe:
- Blåbær og sukker legges i kokende vann og kokes til de er møre.
- Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.
- Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.
- Gi deretter suppen et raskt oppkok.
- Kan serveres både varm og kald.
- Bringebæris:
- Bringebærene kjøres gjennom en sikt. Du sitter igjen med ca 230 – 250 g bringebærpuré.
- Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.
- Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.
- Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.
- Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).
- Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.
- Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.
- Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.
- Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.
- Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.
- Marengstopper:
- Pisk eggehvitene halvstive med et par dråper sitronsaft. Hell forsiktig i sukkeret litt etter litt og pisk hvitene helt stive. Ha eventuelt i farge.
- Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.
- Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.
- Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.
- Servering:
- Pynt med små makroner eller marengstopper og tørkete bringebær.