Ingredienser:
Paideig
1 stk. ferdig rullet paideig
-------------
Fyll:
5 dl vaniljekrem
------------
400-600 gram frosne blåbær
1-2 dl sukker
2-4 ss potetmel
--------
Smuldredeig:
100 gram sukker
100 gram mel
100 gram havregryn
100 gram smør
Fremgangsmåte:
Brett/trykk paideigen på plass i formen og stek den på 180 grader i midterste rille i 12-15 min og ta den ut når den er ferdig.
Mens paein forsteker kan du blande sammen smuldredeigen og blåbærfyllet.
Smuldredeigen: Bland sammen smør, mel, havregryn. Kna så inn smøret slik at alt er jobbet godt sammen.
Blåbærfyllet: Bland blåbær, sukker og potetmel sammen forsiktig. Kan gjerne varmes litt i microen. Renn av overflødig veske,
Siste innspurt:
Smør vaniljekremen jevnt utover paibunnen.
Fordel blåbærblandingen jevnt over vaniljekremen.
Fordel smuldrefyllet på toppen over det hele.
Paien stekes så videre på midterste rille i 20-25 minutter.