Blåbærpai med vaniljekrem og smuldrelokk

Fremgangsmåte

Ingredienser: 

Paideig

1 stk. ferdig rullet paideig

-------------

Fyll: 

5 dl vaniljekrem 

------------

400-600 gram frosne blåbær 

1-2 dl sukker

2-4 ss potetmel

--------

Smuldredeig: 

100 gram sukker 

100 gram mel 

100 gram havregryn

100 gram smør

Fremgangsmåte: 

Brett/trykk paideigen på plass i formen og stek den på 180 grader i midterste rille i 12-15 min og ta den ut når den er ferdig. 

Mens paein forsteker kan du blande sammen smuldredeigen og blåbærfyllet. 

Smuldredeigen: Bland sammen smør, mel, havregryn. Kna så inn smøret slik at alt er jobbet godt sammen. 

Blåbærfyllet: Bland blåbær, sukker og potetmel sammen forsiktig. Kan gjerne varmes litt i microen. Renn av overflødig veske, 

Siste innspurt: 

Smør vaniljekremen jevnt utover paibunnen. 

Fordel blåbærblandingen jevnt over vaniljekremen. 

Fordel smuldrefyllet på toppen over det hele. 

Paien stekes så videre på midterste rille i 20-25 minutter. 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her