Biff med grov sennep og appelsinsaus
Foto: I_rinka

Biff med grov sennep og appelsinsaus

Syrlige og søte elementer er et perfekt tilbehør til biff. Når gulrøttene kokes i appelsinsausen blir de også ekstra søte og syrlige.

Fremgangsmåte

  1. Krydre biffen med salt og pepper.
  2. Stek den i litt olje på sterk varme til det begynner å piple på oversiden.
  3. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. Da er biffen medium. Ha på sennep. La hvile mens du lager sausen.
  5. Appelsinsaus: Bland appelsinjuice med maizenna i et glass med lokk. Rist godt. Hell blandingen i en dyp stekepanne eller kjele og kok opp.
  6. Ha i gulrøtter samt løk kuttet i tynne skiver og kok til appelsinjuicen har sauskonsistens og gulrøttene er myke.
  7. Ta ut gulrøttene og smak til sausen med salt og pepper.
  8. Ha sausen en blender og kjør til jevn masse om du ønsker det, men det er ikke nødvendig.
  9. Del potetene i fire og stek i smør i pannen til pent brune.
  10. Legg biffen på en tallerken med poteter rundt. Få med den gode appelsinsausen og dryss til slutt over hakket timian. 

Tips: Ta biffen ut i god tid før du skal steke den for å få best resultat, og la biffen hvile like lenge som du stekte den før du serverer den. Dermed sikrer du at den ikke blir tørr.

Her finner du mage deilige retter med biff

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her