Biff med grov sennep og appelsinsaus
Foto: I_rinka

Biff med grov sennep og appelsinsaus

Syrlige og søte elementer er et perfekt tilbehør til biff. Når gulrøttene kokes i appelsinsausen blir de også ekstra søte og syrlige.

Fremgangsmåte

  1. Krydre biffen med salt og pepper.
  2. Stek den i litt olje på sterk varme til det begynner å piple på oversiden.
  3. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. Da er biffen medium. Ha på sennep. La hvile mens du lager sausen.
  5. Appelsinsaus: Bland appelsinjuice med maizenna i et glass med lokk. Rist godt. Hell blandingen i en dyp stekepanne eller kjele og kok opp.
  6. Ha i gulrøtter samt løk kuttet i tynne skiver og kok til appelsinjuicen har sauskonsistens og gulrøttene er myke.
  7. Ta ut gulrøttene og smak til sausen med salt og pepper.
  8. Ha sausen en blender og kjør til jevn masse om du ønsker det, men det er ikke nødvendig.
  9. Del potetene i fire og stek i smør i pannen til pent brune.
  10. Legg biffen på en tallerken med poteter rundt. Få med den gode appelsinsausen og dryss til slutt over hakket timian. 

Tips: Ta biffen ut i god tid før du skal steke den for å få best resultat, og la biffen hvile like lenge som du stekte den før du serverer den. Dermed sikrer du at den ikke blir tørr.

Her finner du mage deilige retter med biff

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her