- Skjær fileten i fire like store biffer. Krydre med salt og pepper, og stek dem i olje og smør på sterk varme til de har fått fin bruning på den ene siden.
- Snu biffen og la den brunes fint på andre siden, sett ned varmen etter ett minutt. La biffene hvile i minst 5 minutter slik at kjøttsaftene får satt seg.
- Skjær biffene i tynne skiver.
- For en rå biff skal biffene kun brunes på begge sider, for medium kan du vente til rød kjøttsaft kommer ut etter at du snur biffen, og for godt stekt steker du til klar væske kommer ut.
- Grønnsaksragu:
- Vask og skrell grønnsakene og del dem i staver ca. 4 cm lange. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir.
- Fres grønnsakene raskt i olje rett før servering.
- Smak til med salt og pepper og dryss over finhakket persille.
- Rødvinssaus:
- Sjalottløken skrelles og finhakkes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvin. Kok opp og la det redusere til en "marmelade".
- Tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Sil av sausen og rør inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Flere deilige biffoppskrifter finner du her