- Ha fiskefilet i biter i en food processor.
- Tilsett salt og kjør til massen blir fast og kan formes til en ball.
- Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen.
- Spe med melken.
- Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs.
- Smak til med salt, pepper og limejuice.
- Rull avlange fiskekaker rundt trepinner og stek dem i panne.
- Potetmos:
- Kok potetene med skall til de er møre, uten salt. Når potetene er ferdig skrelles de og presses gjennom en sikt. Tilsett varm melk, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Tips: Kok hvitløksfedd møre i smøret (skal ikke ta farge) og mos de før du blander det inn i potetmosen.
- Thai råkost:
- Riv kålrot og agurk. Kok bønnene i 2 minutt, skyll i kaldt vann og del opp i 2 cm lengder.
- Bland i en bolle.
- Mos hvitløk i en morter.
- Rør sammen med peanøttsmør, chilisaus, sukker, fish sauce og limesaft. Smak evt til med mer limesaft.
- Hell over grønnsakene og rør godt. La stå i minst 30 minutter.
- Riv over frisk koriander ved servering.
- Server fiskekakene med potetmosen og råkostsalaten.