Ha sukkeret og krydderet i en kjele sammen med halvparten av vinen. Varm opp over middels høy varme og rør rundt til sukkeret er helt oppløst. Fyll en krydderpose/pepper- eller teholder med tørket eller malt pomeransskall og legg oppi.
Ha i resten av vinen og konjakk og varm opp til den er god og varm, men den må ikke koke da vil ellers alkoholen forsvinne.
Legg rosiner og hakkede skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.
Server gløggen i varmebestandige glass og bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.
Flere gode varme drinker finner du her
Tips:
Pomerans er en sitrusfrukt hvor skallet brukes til smakssetting. Dersom du ikke får tak i pomerans kan du ha i revet skall fra klementin og lime i stedet.
Lag gjerne gløggen dagen før selskapet slik at krydderne får godgjøre seg skikkelig, og varm den opp ved servering.
Gløggen kan også serveres kald.
Les mer om gløgg i denne artikkelen