Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.
Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.
Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin.
Prøv kokkelandslagets Gunnar Jensens grillet hval med syltet potet, bakt sellerirot og rømmesaus med ramsløk. Enkel å lage, og smaker himmelsk.
Restene av grillmaten blir verdens beste baguette! Med grillet svinekjøtt, fyldig pâté, syltede grønnsaker, friske urter og chilimajones er det lett å bli hekta på denne deilige og smaksrike baguetten fra Vietnam.
Kanskje du synes denne retten ser komplisert ut. Det er den absolutt ikke. Du får et herlig måltid på ca 40 minutter hvis du følger oppskriften.
Lise Finckenhagen, en av landets fremste kokker, har komponert denne retten som du straks forstår erstatter all mulig gatekjøkkenmat. Du lager den hjemme på 15 minutter.
Sommermakrellen er en klassiker, og er svært lettlaget - og ikke minst sabla god. Her får du oppskriften med agurksalat og selvfølgelig rømmesaus.
Denne russiske rødbetesuppen kan lages med og uten kjøtt. Her er en variant med lam. Den kalles Borsj. Du kan også lage retten uten kjøtt.
Hjemmelaget surkål passer til så mangt. Du kan kjøpe den i butikken. Men langt bedre blir den hvis du lager den selv.
Kanskje bergensere vil fnyse når de ser denne oppskriftene. Det skal du ikke bry deg om for smaken er topp og du kan servere i løpet av 20 minutter.
Du lager selvfølgelig tomatsild selv. Her er den veldig enkle oppskriften som gir deg ett glass
Her får du den oppskriften på hvordan kryddersild virkelig skal lages. Det tar deg snaue halvtimen å lage. Etter et døgn kan du og dine nyte.
Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til mange retter fra spekesild til pytt i panne. Her oppskriften på hvordan du lager dem selv.
Det er enkelt å lage egne sylteagurker. Det tar litt tid etter at du har hatt de på glass før du kan nye de. Men ingen ting er så godt som hjemmelaget.