- Lag en sterk buljong av terning eller bruk en av de mange gode ferdigkraftene som har kommet på markedet.
- Husk:
- Det varierer om ferdigkraften må vannes ut og eventuelt hvor mye.
- Buljongterninger inneholder mye salt!
- Kutt grønnsakene i tynne skiver eller ½ cm brede staver. Ha fløten og grønnsakene i kraften og kok opp.
- Skru varmen litt ned og bland eddiken i rømmen. Hell rømmeblandingen i suppen mens du visper godt.
- Rør melet ut i kaldt vann (for å være sikker på å unngå klumper rister du vann og mel sammen i et syltetøyglass). Rør jevningen ut i suppen mens du visper.
- Kok opp igjen og la koke i minst fem minutter.
- Stek baconet sprøtt over middels varme og sett det til side.
- Skjær fisken i suppeskjestore biter og ha dem i suppen. La fiske trekke (ikke koke) i suppen i ca 5 minutter, smak så til med salt og pepper.
- Ha suppen i store dype tallerkner, dryss over sprøstekt bacon og server suppen med fersk brød ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke flere typer fisk og skalldyr i suppen, eller du kan eventuelt ha noen gode fiskeboller i.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur