Lag en sterk buljong av terning eller bruk en av de mange gode ferdigkraftene som har kommet på markedet.
Husk:
- Det varierer om ferdigkraften må vannes ut og eventuelt hvor mye.
- Buljongterninger inneholder mye salt!
Kutt grønnsakene i tynne skiver eller ½ cm brede staver. Ha fløten og grønnsakene i kraften og kok opp.
Skru varmen litt ned og bland eddiken i rømmen. Hell rømmeblandingen i suppen mens du visper godt.
Rør melet ut i kaldt vann (for å være sikker på å unngå klumper rister du vann og mel sammen i et syltetøyglass). Rør jevningen ut i suppen mens du visper.
Kok opp igjen og la koke i minst fem minutter.
Stek baconet sprøtt over middels varme og sett det til side.
Skjær fisken i suppeskjestore biter og ha dem i suppen. La fiske trekke (ikke koke) i suppen i ca 5 minutter, smak så til med salt og pepper.
Ha suppen i store dype tallerkner, dryss over sprøstekt bacon og server suppen med fersk brød ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke flere typer fisk og skalldyr i suppen, eller du kan eventuelt ha noen gode fiskeboller i.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig