- Skrell og skjær alle grønnsakene, unntatt rødbetene i grove strimler.
- Stek alle grønnsakene i en romslig gryte sammen med olje i 2 minutter.
- Skjær lammekjøttet i terninger på 2 x 2 cm. Brun kjøttet i smør eller margarin i en separat gryte eller stekepanne. Ha det over i gryten med grønnsakene.
- Tilsett kjøttkraft (evt vann og buljongterning).
- La det koke opp og skum av. Ha i krydder. La det hele småkoke i 1,5 time.
- Skrell og riv rødbetene eller kutt dem i terninger (bruk hansker da rødbetene farger godt av). Tilsett dem mot slutten av koketiden. Da får du en mer intens farge på suppen.
- Smak til med eddik, salt og pepper.
- Server suppen med en skje rømme, hakket persille og godt brød ved siden av.
Tips: Du kan lage denne suppen vegetarisk. Da bruker du grønnsaksbuljong eller -kraft.
Flere deilige kjøttsupper finner du her
9 lettlagete supper å ta med på tur