Borsjtsj - rødbetesuppe med lam
Foto: Galina Sandalova

Borsjtsj - rødbetesuppe med lam

Rødbetesuppen borsjtsj eller borscht stammer fra Ukraina, men lages over hele Øst-Europa. Den kan lages med og uten kjøtt, som her med lam.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær alle grønnsakene, unntatt rødbetene i grove strimler.
  2. Stek alle grønnsakene i en romslig gryte sammen med olje i 2 minutter.
  3. Skjær lammekjøttet i terninger på 2 x 2 cm. Brun kjøttet i smør eller margarin i en separat gryte eller stekepanne. Ha det over i gryten med grønnsakene.
  4. Tilsett kjøttkraft (evt vann og buljongterning). 
  5. La det koke opp og skum av. Ha i krydder. La det hele småkoke i 1,5 time.
  6. Skrell og riv rødbetene eller kutt dem i terninger (bruk hansker da rødbetene farger godt av). Tilsett dem mot slutten av koketiden. Da får du en mer intens farge på suppen.
  7. Smak til med eddik, salt og pepper.
  8. Server suppen med en skje rømme, hakket persille og godt brød ved siden av.

Tips: Du kan lage denne suppen vegetarisk. Da bruker du grønnsaksbuljong eller -kraft.

Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her