Bærekraft - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 06 April 2020 - 13:00

    Her tas klimaendringene på alvor

    Torres og Tariquet sender begge store mengder vin ut på markedet. Det som skiller dem fra andre produsenter i denne størrelsen er at klimaendringene tas på dypeste alvor, og at det får konsekvenser for måten de arbeider i vinmarkene. Målet på sikt er at h
    06. april 2020
  • 09 Mars 2018 - 12:51

    Er sertifisert oppdrettslaks godt nok?

    Nå kan miljøbevisste kokker og forbrukere endelig få kjøpt miljøsertifisert oppdrettslaks i Norge. Hva er det som gjør denne ASC-sertifiserte laksen så mye bedre enn annen oppdrettslaks, og enda viktigere: er den bra nok?
    09. mars 2018
  • 31 Juli 2017 - 10:02

    Kan du spise blåfinnet tunfisk med god samvittighet?

    Forskerne strides om bærekraften for fangst av tunfisk, men likevel er det åpnet for prøvefiske i norske farvann. Er det grunn til at neste sushibit skal gi bismak?
    31. juli 2017
  • 01 Januar 2017 - 01:14

    Her går absolutt ikke noe til spille

    Silo i den populære kystbyen Brighton er Storbritannias første avfallsfrie restaurant. Og med anerkjennende nikk fra landets fremste restaurantkritikere, står gjestene i kø. Hjernen bak konseptet, Douglas McMaster, har flere revolusjonære planer.
    01. januar 2017
  • 01 Januar 2017 - 01:05

    Her lages maten av plankton, fiskeøyne og avfallsfisk

    Dette er framtidens meny ifølge Angel Leon på Aponiente ved den spanske Atlanterhavskysten. Hans mål er å erstatte alle råvarer som dyrkes på land med det som kommer fra havet. Det har gitt ham to Michelin-stjerner så langt.
    01. januar 2017
  • 12 Februar 2016 - 12:30

    Her er det forbudt å kaste mat

    Frankrike har vedtatt et forbud mot å kaste mat på utløpsdato. Nå følger trolig EU – og kanskje resten av verden etter.
    12. februar 2016