Mat
Ylajali stenger - og reåpner senere

Ylajali stenger - og reåpner senere

Even Ramsvik og teamet er klar for nye utfordringer når de legger ned millionsuksessen Ylajali ved slutten av året.
19 Februar 2015 - 11:19

– Fulle bord og god økonomi til tross, det flotte bygget vi holder til i - med all sin historie og sjarm - legger også mange begrensninger på hvordan vi kan utvikle oss videre. Så i stedet for å komme til et punkt hvor vi stopper opp, velger vi å gi oss på topp etter dette året, sier Even Ramsvik i en pressemelding.

Det er ingen tvil om at den dedikerte gjengen bak Ylajali gir seg på topp. Ylajali fikk i 2014 sin første Michelin-stjerne etter drøye 3 års drift.

Se de lekre bildene fra Even Ramsviks første år på Ylajali

Ylajali er Norges nest beste restaurant etter Maaemo ifølge Nordic White Guide 2015 og er kåret til Norges Beste Restaurant for andre år på rad av The Nordic prize. Blant mye annet.

God lønnsomhet

Ramsvik letter lite på sløret om hva som skal skje videre:

– For min del skal jeg fokusere på å fortsette å presse grensene frem til vi stenger og så starte prosjektet med å ta verdiene til Ylajali videre til ett nytt nivå i nye omgivelser, sammen med dyktige medarbeidere fra restauranten og eiersiden her.

Ylajali gikk med et overskudd på nærmere en million i 2013 etter en omsetning på over 24 millioner. Restauranten med 20 ansatte er eid av Rodeløkka Invest AS med Arikan-familien som hovedaksjonærer. Ramsvik har som de andre daglig lederne av Arikans restauranter også en aksjepost i Rodeløkka Invest AS.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her