Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. august i Oslo

Winemakers Dinner: Venetianske viner møter norsk kokkekunst. Dette kan du ikke gå glipp av

Winemakers Dinner: Venetianske viner møter norsk kokkekunst. Dette kan du ikke gå glipp av

Det blir en kulinarisk helaften når vi får smake 6 godbiter fra Prá til en lekker fem-retters meny fra Mangelsgården i Oslo.
31 Mai 2019 - 11:53

Det moderne nordiske kjøkken slik det praktiseres på populære Mangelsgården kommer ekstra godt til sin rett i følge med økologiske viner.

  Foto: Francesco Bognin

At bærekraftig landbruk er en lidenskap for Graziano Prá er ikke vanskelig å skjønne når man smaker vinene hans. Området Monteforte d'Alpone hvor Prá holder til, er kjent for sitt utgamle og unike jordsmonn. Og da skulle det bare mangle at man jobber med naturen isteden for mot den, Prá er nemlig 100 prosent økologisk. 

Graziano begynte å produsere vin på starten av 80-tallet og har siden den gang opparbeidet seg respekt og oppmerksomhet fra vinentusiaster verden over. Hans viner er kjent for å være svært rene, dette takket være hans hardt arbeid i vinmarken og hele veien til kjelleren. Han jobber kun med lokale druer som garganega for soave og de tre kjente Valpolicella-druene molinara, corvina og rondinella.

Denne kvelden får vi besøk av Diego Corradi som tar med seg et spennende utvalg av Prás viner. Du får smake alt fra Otto som er en leskende soave (som forøvrig var å finne på Wine Spectators topp 100 liste i fjor), til den mer fyldige og komplekse Monte Grande, begge laget av druer fra Soave Classico. Du får også muligheten til å smake deilig Valpolicella Superiore og det heles avsluttes med Prá Amarone della Valpolicella. Kjøkkenet og restaurantsjef Jessica Senning som er ekspert på Italienske viner, har satt Prás spennende viner til en meget fristende meny. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Innhold

 
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her