Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 16. oktober i Oslo

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Tysk topprodusent til deilig 6-retters meny
Foto: (Antonio Cano Garcia)

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Tysk topprodusent til deilig 6-retters meny

Den tyske kvalitetsprodusenten Von Buhl tar med seg syv lekre viner til en kulinarisk aften på Aymara i hjertet av Oslo. Her møter tyske toppviner peruansk mat på sitt beste.
Julie Helene Amundsen
11 August 2019 - 12:00

Reichsrat von Buhl - Von Buhl blant venner - har produsert kvalitetsvin i Pfalz helt siden 1849, og er fortsatt den dag i dag anerkjent for sine flotte viner.

Aymara har gledet oslopublikummet med eksotiske smaker fra Peru de siste årene, retter som er som skapt for viner fra Pfalz.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Familieeide Von Buhl driftes i dag av Richard Grosche, og med seg som vinmaker har han Mathieu Kauffmann som tidligere har jobbet hos Bollinger. Det har hjulpet Von Buhl til å bli en betydelig produsent av musserende vin med karakter. Eller sekt som tyske bobler også kalles. Men Von Buhl er ingen nykommer når det gjelder sekt, for de første boblene ble produsert allerede i 1994. 

Aymara Foto: Antonio Cano Garcia

Les her hva Apéritif mener om Von Buhls viner

Von Buhl produserer 100 prosent økologisk og har banet vei for mange når det kommer til bærekraftig vinproduksjon. Alle deres viner blir spontangjæret, det vil si at det ikke tilsettes kultivert gjær, men at gjærsoppen kommer naturlig fra skallet på druene. En utfordrende måte å jobbe på, men gjort riktig får man meget flotte resultater slik som Von Buhl.

  Foto: 

Spontanfermentering gir ifølge Mathieu det fulle uttrykket av floraen i vinen, ikke bare fra gjæren, men også fra bakteriene. Von Buhl og Mathieu Kauffmann er kjent for å lage svært tørre viner. Vi kan derfor melde om at det blir en syrlig, men også krydret aften på Aymara denne høstkvelden. 

Denne kvelden kommer Monika Schmid fra Von Buhl, og hun tar med seg syv flotte viner til en lekker seksretters meny, spesialkomponert av kokkene på Aymara. Dette kommer utvilsomt til å bli en minneverdig og smakfull aften. 

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her