Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 11. og 12. august i Oslo

Winemakers Dinner: Smak 3 GG-er og 5 andre viner til en lekker 5-retters meny
Foto: (Jyliana)

Winemakers Dinner: Smak 3 GG-er og 5 andre viner til en lekker 5-retters meny

Smak spennende viner fra en ung og ambasiøs vinmaker. Kjøkkensjef Daniel Karlsson på Klosteret har komponert 5 deilige retter til de 8 vinene.
Julie Helene Amundsen
06 Juli 2020 - 16:57
Stefan Winter

At det fra Tyskland ikke bare kommer en type vin, får du et godt bevis på denne kvelden. 

Du får nemlig smake riesling med og uten bobler, og ikke minst på topp nivå, også kjent som GG - grosses gewachs. 

Gode matviner som weissburgunder og spatburgunder som er henholdsvis pinot blanc og pinot noir, står også på menyen, samt en søt avslutning.  

Til disse lekre vinene har kjøkkensjef Daniel Karlsson på Klosteret komponert en svært spennende 5-retters meny. Klosteret er en av Oslos eldste restauranter, og det er gjennom 27 år med svært høy kvalitet at den fortsatt er en av byen mest populære spisesteder. 

Bak vinene står Weingut Winter som holder til i enden av Kloppberg i Rheinhessen. Siden 2000 har Stefan Winter drevet vingården. Men historien til eindommen viser at det ble dyrket både riesling og silvaner der for 400 år siden. 

Stefan er en ung og ambisiøs vinmaker. Det sies at det var han som blåste nytt liv inn i den tidligere så ukjente Dittelsheim-Hessloch. I dag regnes det som et svært spennende område å dyrke vin i. Han er dedikert i å lage enkeltmarksviner, dette for å vise frem vinenes fantastiske potensial.

Vinene hans er kjent for å være klare og konsentrerte og de er i dag med i VDP - foreningen av Tysklands fremste vinmakere. En annen ting som gjør vinene hans spennende er at de er spontangjæret. Men ikke la deg skremme - disse vinene er svært så elegante.

I tillegg er Stefan med i et annet ambisiøst samarbeid kalt "message in a bottle". Dette er en sammenslutning av flere unge vinmakere med samme filosofi. Målet her er å produsere høykvalitetsviner med tydelig preg av terroir, som er helt tørre. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her