Matkurs og vinkurs

Vinmesse 23. august i Oslo

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Det blir en herlig og smakfull ettermiddag på Lekter'n. Nyt sjøbrisen fra Oslofjorden mens du smaker noen av de aller beste vinene fra Côtes du Rhône
24 Juni 2021 - 13:30

Viner fra Côtes du Rhône kan variere fra de lekre elegante syrah-tunge vinene til de mer krydderfulle komplekse vinene gjort på blanding av Syrah, Grenache, Mourvedre. Og dette er bare noen av druene som skinner i denne AOC-en. Vinmarkene under Côtes du Rhône-betegnelsen har eierskap i 171 kommuner med rike og varierte terroirs. Og det er dette mangfoldet vi ønsker at du skal få oppleve.

Et bilde av en vinåker med et tre i forgrunnen


Denne augustdagen får du smake deg gjennom svært så lekre viner fra Côtes du Rhône. Her snakker vi viner fra hele 18 produsenter:

Pierre Amadieu
Jean-Luc Colombo
Gabriel Meffre
Cellier des Dauphins
Foncalieu
André Brunel
Camille Cayran
Brunel Père et fils
Château la Nerthe
Ogier
SAS Rhône Rive Gauche
Le Plan des Moines
M. Chapoutier
Château Malijay
Domaine des Escaravailles
Remi Pouizin
Alain Jaume
Vidal-Fleury

Arrangementet vil være en åpen smaking med en rekke utstillere der du selv kan velge hva du ønsker å smake. Det vil også være et hjørne med VR-briller slik at du virtuelt kan «besøke» Côtes du Rhône. Du får utdelt en smakebok der du kan skrive egne notater.

iStock-607499898-korr.jpg [139.94 KB]

AOC Côtes du Rhône i samarbeid med Apéritif inviterer deg til en kveld med vinøse inntrykk. Gå ikke glipp av denne muligheten til å smake lekre viner fra Côtes du Rhône - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en smakfull og hyggelig vinopplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her