Matkurs og vinkurs

Vinmesse 23. august i Oslo

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Det blir en herlig og smakfull ettermiddag på Lekter'n. Nyt sjøbrisen fra Oslofjorden mens du smaker noen av de aller beste vinene fra Côtes du Rhône
24 Juni 2021 - 13:30

Viner fra Côtes du Rhône kan variere fra de lekre elegante syrah-tunge vinene til de mer krydderfulle komplekse vinene gjort på blanding av Syrah, Grenache, Mourvedre. Og dette er bare noen av druene som skinner i denne AOC-en. Vinmarkene under Côtes du Rhône-betegnelsen har eierskap i 171 kommuner med rike og varierte terroirs. Og det er dette mangfoldet vi ønsker at du skal få oppleve.

Et bilde av en vinåker med et tre i forgrunnen


Denne augustdagen får du smake deg gjennom svært så lekre viner fra Côtes du Rhône. Her snakker vi viner fra hele 18 produsenter:

Pierre Amadieu
Jean-Luc Colombo
Gabriel Meffre
Cellier des Dauphins
Foncalieu
André Brunel
Camille Cayran
Brunel Père et fils
Château la Nerthe
Ogier
SAS Rhône Rive Gauche
Le Plan des Moines
M. Chapoutier
Château Malijay
Domaine des Escaravailles
Remi Pouizin
Alain Jaume
Vidal-Fleury

Arrangementet vil være en åpen smaking med en rekke utstillere der du selv kan velge hva du ønsker å smake. Det vil også være et hjørne med VR-briller slik at du virtuelt kan «besøke» Côtes du Rhône. Du får utdelt en smakebok der du kan skrive egne notater.

iStock-607499898-korr.jpg [139.94 KB]

AOC Côtes du Rhône i samarbeid med Apéritif inviterer deg til en kveld med vinøse inntrykk. Gå ikke glipp av denne muligheten til å smake lekre viner fra Côtes du Rhône - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en smakfull og hyggelig vinopplevelse!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her