Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som er mer sagnomsust enn Piemonte, og vi har alle hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene.
Denne kvelden får du oppleve det beste av hva Piemonte har å by på av gjennom en unik smaking av 10 elegante viner fra ett av områdets mest berømte vinhus - Prunotto.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
10 unike viner, Barolo og Barbaresco
Hjertet banker gjerne litt fortere i brystet på vinglade nordmenn i det man snakker om Italias fabelaktige viner, og denne kvelden lærer du Piemonte bedre å kjenne.
Denne kvelden får vi besøk av Emanuele Baldi som leder oss igjennom en smaking av ikke mindre enn 10 forskjellige viner.
Her får du selv smake noen av Piemontes mest elegante viner, deriblant hvitvin, dolcetto og barberaer.
Kurset avsluttes med et skikkelig høydepunkt i det vi smaker to unike Barbarescoer og elegante Baroloer.
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="prunotto">Les mer om Prunotto her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene
Lidenskapelig historie
I 1904 så vinprodusenten Cantina Sociale Vini delle Langhe dagens lys som et kooperativ i Alba, Piemonte.
Første verdenskrig førte til store vanskeligheter for kooperativet, og i 1923 kjøpte en av datidens mest anerkjente vinmakere, Alfredo Prunotto, bedriften.
Prunotto utviklet sammen med sin kone, huset til å bli en meget anerkjent produsent takket være sin lidenskapelige fokus på kvalitet. Det gikk ikke lang tid før huset eksporterte sine viner over hele verden.
Etter at Prunotto trakk seg tilbake i 1956 har firmaet blitt drevet i hans ånd av først brødrene Colla, og siden 1995 av huset Antinori.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Egen produksjon
I begynnelsen baserte Prunotto seg på innkjøp av vindruer fra produsenter i områder slik som Langhe, Albese og Monferrato for sin egen produksjon.
Produksjonen ble drevet på samme måte helt frem til 1990, da de gikk til anskaffelse av syv hektar med vinmarker i en av de mest anerkjente klassifiseringene innenfor Barolo - Bussia.
Denne kvelden får du selvfølgelig servert Prunotto Bussia Barolo.
Siden har huset kjøpt flere områder for å kunne ha kontroll over de alle detaljer rundt de forskjellige stadiene i vinproduksjonen.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her