Til ostene serverer vi også kjeks som gjør de deilige ostene enda bedre - Sætres beste.
Vi tar forbehold om enkelte endringer i ostene som presenteres under kurset.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Hva kan du lære?
Det er med glede vi igjen kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en nestor innen vinens verden - Toralf Bølgen.
Denne kvelden vil han lære deg mer om hvordan du setter vin til ost og leder deg gjennom en smaking av ikke mindre enn 13 flotte viner.
Toralf Bølgen er tidligere Norgesmester for vinkelnere og han står bak en rekke prisbelønte bøker. Han er i disse dager høyaktuell med sin bok "Ost og vin" hvor han tar for seg 60 klassiske oster og deres tilbehør på tallerken og i glass, samt gir deg en rekke deilige oppskrifter med ost.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="bolgen">Les mer om Toralf Bølgen her
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet Bølgen & Moi.
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og han står bak en rekke prisbelønte bøker. I disse dager er han høyaktuell med sin nye bok "Ost og vin" hvor han tar for seg 60 klassiske oster og deres tilbehør på tallerken og i glass, samt gir deg en rekke deilige oppskrifter med ost.
"Ost og vin" er med andre ord ment å gi deg informasjon, og ikke minst inspirasjon til virkelig å kose deg med oster og dertil hørende viner i utsøkt kombinasjon.
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restauratør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. Han står blant annet bak den prisbelønte boken "Historien om cognac, Calvados og Armagnac".
For en tid tilbake lanserte han boken "Bølgens Vin" - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.
Av andre bøker kan nevnes kokeboken "Mat og Vin", "Champagne - Diva og Dronning" og "100 viner og vinopplevelser".
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi.
Over bokens 380 sider får vipresentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Finalist i Beste norske kokebok 2008
Høsten 2008 så kokeboken "Kjøtt & Vin" fra Bølgen & Moi dagens lys.
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen. Les mer om boken her.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.