Toscana er et av Italias aller mest berømte vinområder, og denne kvelden får vi nobelt besøk fra en familie som har vært forbundet med Toscana siden det syvende århundre, og som sannsynligvis er verdens eldste vinhus.
Det er ingen ringere enn Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, som kommer selv for å lære deg mer om Toscana og områdets fantastiske viner.
Smak Italia på sitt beste - meld deg på nå!
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
1400 år i Toscana
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer.
Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze.
Den første eksporten av vin fra eiendommen til utlandet skjedde allerede i 1696 til Amsterdam, og huset har gjennom alle tider vært toneangivende i utformingen av kvalitetsområdet Chianti.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="ricasoli">Les mer om Ricasolis spennende historie her
10 kvalitetsviner
I 1993 overtok Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, som president av selskapet Barone Ricasoli. Han satte straks i gang et storstilt arbeid med kvalitetsheving på vinene, og i 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso.
Denne kvelden vil du få lære mer om området Toscana, samt smake ikke mindre enn ti viner fra Barone Ricasoli, hvorav to årganger av deres Brolio Chianti Classico og hele tre årganger av toppvinen Castello di Brolio tilbake til 2000-årgangen!
En av deres viner, Casalferro, ble i 2003 kåret av Wine International som verdens beste rødvin (The Red Wine Trophy), og denne vil du selvsagt få anledning til å smake denne kvelden.
Foredraget vil bli holdt på engelsk.
Bli med på en smakfull kveld med Italias beste viner - meld deg på via lenken nedenfor i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
• Torricella Chardonnay 2010 (44736)
• Castello di Brolio Vin Santo 2005 (98148)
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene
Kurset er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å klikke på lenken ovenfor.
Vi tar kontakt med de på ventelisten pr telefon så snart vi får eventuelle ledige plasser.
• Flere spennende kurs finner du her
Barone Ricasoli
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer.
Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.
Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem.
Historiske skrifter forteller blant annet om eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696!
Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico.
Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området.
Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.
Fra bunn til topp
Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, overtok i 1993 som president i selskapet Barone Ricasoli.
På dette tidspunktet sto det (etter noen ti-år på utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden.