Vil søke om pol i butikk

Flatanger kommune vil søke om polutsalg. Bakgrunnen er det ferske opplegget fra Vinmonopolet om minipol.
Redaksjonen
13 Juni 2007 - 02:33

- Jeg håper det endelig gis mulighet for polutsalg, sier kjøpmann Johan Sørgaard til Namdalsavisen.
 
Flatanger handler raskt etter at Vinmonopolet for kort tid siden lanserte et nytt opplegg for minipol/filialer.
 
- Besøkende som er vant til polutsalg, vil sikkert sette pris på dette. Dessuten er det et naturlig tilbud også for våre faste innbyggere, sier ordfører Reidar Lindseth.
 
Søkte i fjor
I fjor søkte Sørgaard om å få «pol i butikk», men dette var ikke i samsvar med EØS-reglene om fri konkurranse. Men nå kan det komme en åpning. Helseminister Sylvia Brustad har mottatt en utredning fra AS Vinmonopolet. Departementet vil nå vurdere Vinmonopolets utredning og legge til rette for endringer i utbyggingen av salgsnettet.
 
Fyller kravene
Vinmonopolets vurderinger går ut på å få i gang et filialkonsept i kommuner som ligger flere enn 30 km fra nærmeste polutsalg. Det er ellers foreslått en grense på en times kjøring.
 
For innbyggerne i Flatanger ligger nærmeste polutsalg i Namsos - 72 kilometer unna. Alternativt kan man kjøre til Steinkjer. Dit er det 90 kilometer å kjøre.
 
- Flatanger har i dag 1200 innbyggere, men vi snakker om et kundegrunnlag på 3000 personer i sommerhalvåret på grunn av hyttebeboere og øvrige turister, sier rådmann Gurid Halsvik.
Vil utvide
Kjøpmann Johan Sørgaard tar ikke for gitt at Spar-butikken blir valgt som utsalgssted for et minipol. Men Sørgaard vil i alle fall legge til rette for at det kan bli utsalg.
 
- Vi har planer om å bygge på dagens lokaler. Da vil vi også ta høyde for at det kan bli et egnet lokale for polutsalg, sier Sørgaard.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En vårlig laksepakke er ekstra smakfullt til middag
Dagens rett

En vårlig laksepakke er ekstra smakfullt til middag

Når fisken bakes sammen med grønnsaker i bakepapir, beholdes alle saftigheten fra både fisk og grønt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her