Vil lære opp kokker
Regjeringen skal lære opp kokker i Nord-Norge i tradisjonell matvarebruk.
Redaksjonen
10 Mars 2009 - 20:17
Inspirasjonen har de fått fra AlfaOmega og Ongajoksetra.
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen fortalte til NHO-konferansen fredag at regjeringen ønsker at flere serveringsbedrifter følger i Kristin Abrahamsens og AlfaOmegas fotspor og tilbyr lokal mat på menyen.
Fantastiske råvarer
AlfaOmega og Ongajoksetra har inspirert regjeringen til å sette i gang et prosjekt for å stimulere til økt og bedre bruk av lokal mat og medvirke til at norske serveringssteder får et bedre tilbud i bruk av lokale råvarer.
- Vi har fantastiske råvarer som kan brukes, sier Pedersen til Altaposten.
Opplæring
Både AlfaOmega og Ongajoksetra bruker lokale råvarer.
- Vi må ha ambisjon om å tilby god mat, lokal mat og mattradisjoner, derfor lager vi et pilotprosjekt i Nord-Norge, sier Pedersen.
Prosjektet går ut på å lage regionale matfaglige miljøer. Disse miljøene er tiltenkt kokker og andre fagfolk.
Entusiasme
Intensjonen er at disse skal få muligheten til å lære enda mer om nordnorsk mat, for å skape entusiasme for å profilere den lokale matprofilen overfor turister og lokalbefolkning.
Regjeringen ønsker derfor å arrangere kompetansehevende kurs for kjøkkenledere, kokker, lærlinger og faglærere innen mat.
Kursene vil tilby opplæring i lokal mat til alle typer serveringssteder i sine geografiske områder.
Forsiden akkurat nå