Vil lære opp kokker

Regjeringen skal lære opp kokker i Nord-Norge i tradisjonell matvarebruk.
Redaksjonen
10 Mars 2009 - 20:17

Inspirasjonen har de fått fra AlfaOmega og Ongajoksetra.
 
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen fortalte til NHO-konferansen fredag at regjeringen ønsker at flere serveringsbedrifter følger i Kristin Abrahamsens og AlfaOmegas fotspor og tilbyr lokal mat på menyen.
 
Fantastiske råvarer
AlfaOmega og Ongajoksetra har inspirert regjeringen til å sette i gang et prosjekt for å stimulere til økt og bedre bruk av lokal mat og medvirke til at norske serveringssteder får et bedre tilbud i bruk av lokale råvarer.
 
- Vi har fantastiske råvarer som kan brukes, sier Pedersen til Altaposten.
 
Opplæring
Både AlfaOmega og Ongajoksetra bruker lokale råvarer.
 
- Vi må ha ambisjon om å tilby god mat, lokal mat og mattradisjoner, derfor lager vi et pilotprosjekt i Nord-Norge, sier Pedersen.
 
Prosjektet går ut på å lage regionale matfaglige miljøer. Disse miljøene er tiltenkt kokker og andre fagfolk.
 
Entusiasme
Intensjonen er at disse skal få muligheten til å lære enda mer om nordnorsk mat, for å skape entusiasme for å profilere den lokale matprofilen overfor turister og lokalbefolkning.
 
Regjeringen ønsker derfor å arrangere kompetansehevende kurs for kjøkkenledere, kokker, lærlinger og faglærere innen mat.
 
Kursene vil tilby opplæring i lokal mat til alle typer serveringssteder i sine geografiske områder.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her