Vil bli best i Stavanger

Cafe de France gjenoppstår med kokker fra Bagatelle. Målet er å bli Stavangers beste restaurant.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 17:00

Det er Emil Heimdal som har overtatt som ny innehaver. Med seg på laget har han fått Nicolai Lundsgaard og Roy Klausen som kommer fra Bagatelle, der det ikke er så mye å gjøre om dagen.

Heimdal var tidligere restaurantsjef på Hall Toll og har forut for det blant annet jobbet på Craigs kjøkken og Jans Mat & Vinhus, skriver Rogalands Avis.

Legendariske Cafe de France på Eiganesveien har eksistert siden 1988 og har de siste tre årene vært drevet som Restaurant Setra. Når restauranten åpner på nytt i dag blir det imidlertid som Cafe de France.

- Cafe de France står for kvalitet og setter en standard som vi ønsker å videreføre, sier Heimdal til avisen.

Ringte gutta fra Bagatelle
Da han fikk tilbud om å overta ringte han til Nicolai Lundsgaard og Roy Klausen og spurte om de ville være med.

- Og det ville de. Uten gode folk hadde jeg ikke gjort dette, sier Heimdal.

Både Klausen og Lundsgaard har tidligere jobbet på Tango og Lundsgaard var i flere år kjøkkensjef på Craigs kjøkken.

- Vi har gode erfaringer med å jobbe med hverandre. Dermed slipper vi barnesykdommer og innkjøringsproblemer i oppstarten, sier Heimdal.

Best i byen
Ifølge Heimdal har han og kollegene definitivt klare ambisjoner om å bli Stavangers beste restaurant.

- Det blir mat og vin i toppklasse, samtidig som serveringen er topp, men avslappet.
Menyen vil være en seksretters meny med tilhørende vinpakke.

- Men selvsagt går det an å komme her og ta seg en hovedrett og et glass med vin, sier Heimdal.

Du må ringe på
- Det er noe nytt å satse på egen hånd. Og det er kanskje galskap å knuse sparegrisen og satse alt, men vi har tro på det.

Og fortsatt må du ringe på dørklokken for å komme inn på Cafe de France.
- Den gir oss muligheten til å ta imot folk på en god måte. Samtidig er ringeklokken litt av sjarmen på stedet, sier Heimdal til Rogalands Avis.

Foto: Tom Haga

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her