Godbiter i pollisten
Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er

Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er

Samantha Sheehan bruker sin europeiske inspirasjon til å forvandle kjølig californisk frukt til vin å drømme om.
Aase E. Jacobsen
16 August 2017 - 13:45
 

Van der Kamp Pinot Noir 2014 får druer fra kanskje den aller eldste av alle pinot-vinmarkene i California. Det var i 1953 parsellen ble plantet. Og den gir i dag, seks tiår senere, en aldeles ubeskrivelig lekker og lett pinot-vin. Den er kjøttfull og superdeilig og så langt unna powerhouse-pinot eller eikebomber du kan forestille deg.

Vinmarken ligger ved 426 m.o.h. på nordsiden av Sonoma Mountain som sikrer denne friske pinot-stilen med primært rød fruktkarakter.

 
Gamle vinstokker.

At Manchester Ridge Pinot Noir 2014 er så delikat og ultratransparent, er lett å forstå ved å se på bildet av vinmarken. Den ligger forholdsvis ubeskyttet mot kysten og utsettes derfor konstant for vinden fra havet. Og den er ikke bare frisk, men ganske så kjølig, nærmest kald. Men siden vinmarken ligger så høyt som 600 m.o.h. ligger den over tåken som siger inn hver morgen. Dermed får druene nok sol til å bli modne, men de trenger ifølge produsenten nesten en måned lengre tid på denne prosessen enn pinot-druene i bunnen av dalen. Denne parsellen ligger mye lenger nord, ved kysten av Anderson Valley i Mendocino.

I tillegg lager Samantha to viner som ikke finnes i Norge for tiden: en chardonnay og en pinot noir, den siste av druer fra de berømte Martini-klonene, plantet på 1950-tallet og som skal stamme fra Pommard i Burgund.

 

Van der Kamp-vinmarken.
Utsikt fra ManchesterRidge.   Bilde:

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Druene fra de gamle vinstokkene ser nesten kunstig perfekte ut. Foto: 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her