Velfortjent NM-seier til Liora

Velfortjent NM-seier til Liora

Nå er Liora Levi (35) både norsk og nordisk vinkelnermester.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2013 - 15:08

I årets vinkelner-NM ble det raskt tydelig at Liora Levi, Vinoteca, var den som ville gå av med seieren. – Men det var likevel en del spenning underveis, sier jurymedlem Christopher Moestue.

Liker å improvisere

I den intense finalen fikk hun nemlig sterk konkurranse av Heidi Iren Hansen, Det Norske Selskab, og Simon Zimmermann fra Lysebu. Og siden Liora allerede har vunnet nordisk, blir det Heidi og Simon som skal representere Norge i denne konkurransen som finner sted i Oslo 14.-15. september.

Liora har brukt mye tid på lesing den siste tiden. – Jeg var mest fornøyd med teorien. Men hadde forventet at de praktiske øvelsene skulle være enda tøffere, sier den nyslåtte norgesmesteren.

Liora skårer også stort på sitt scenetalent. – Jeg liker veldig godt å stå på scenen – koser meg stort, sier en alltid lattermild Liora. Hun kjennetegnes også av å være en som tar ting på sparket. – Jeg synes mye av de innarbeidete sommelierøvelsene er kjedelige, stive og uinspirerende. Om det bare er det som belønnes, er det ikke veldig givende for meg å være med, hevder hun.

Mikset drinker

Liora viste sine improviserende evner til fulle i finalen da hun serverte sin «Peach champagne spritzer» og en gul Gibson. – De hadde ikke klart seg i en bartenderkonkurranse, det er helt klart, ler hun.
Barmikseelementet var nytt av året i finalesammenheng. I tillegg inneholdt finalen blindsmaking av 15 ulike drikkevarer i svarte glass. Dessuten mat og drikke i kombinasjon og retting av vinliste.

I årets NM stilte også Magnus Egerdahl Nørsett, Statholdergaarden, Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, Linn Albertsson, Bølgen & Moi Briskeby samt Alexander Iversen, Cru.
Juryen bestod også av Robert Lie, Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen. NM for vinkelnere arrangeres av Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med Antinori.

Se innslag på TV 2 fra konkurransen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her