Guide
Oppskrifter med blomkål
Foto: (rudisill)
Grillet blomkål, habanerosmør og tahini
Fremgangsmåte
- Skyll blomkålen, men behold gjerne bladene på og del den i fire.
- Habanerosmør:
Romtemperer smøret. Knus korianderfrøene og ha alt i en blender. Kjør til jevn masse. - Tahinidressing:
Miks alt til en jevn røre. - Dekk blomkålbitene med habanerosmør. Grill i ovn ved 220 grader i 8-9 min.
- Hell over tahinidressing, smeltet habanerosmør, grovhakkede pistasjnøtter og hakket persille.
Tips:
Hvis habanero er for sterkt , kan du bruke en mildere chilitype, vanlig rød eller grønn er aller mildest, eller jalapeno eller chipotle som har litt mer styrke.
Her finner du mange flere retter der blomkål spiller hovedrollen
Her finner du mange vegetarretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Grillet blomkål med ertepuré
Fremgangsmåte
- Del blomkålen i passe og jevnt store buketter.
- Forvell bukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. La dem renne av og tørke godt. Avkjøl. Dette kan gjøres i god tid i forveien. Du må ikke forvelle bukettene, men det forkorter grilltiden.
- Pensle blomkålen med olje og grill til bukettene har fått fine riller og farge.
- Ertepuré: Ertene forvelles et par minutter i kokende vann.
- Tilsett smør og hvitløk og kjør til puré med en stavmikser e.l.
- Smak til med salt og pepper.
Server ertepuréen til den grillete blomkålen som en nydelig smårett eller som tilbehør til sommermiddagen.
Se alle våre oppskrifter med blomkål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå