Drikke
Unn deg en fantastisk hvit start på året

Unn deg en fantastisk hvit start på året

Denne hvite burgunderen er det som trengs nå. Om et halvt år eller om fem. Den har mye å by på.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2015 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Pascal Clement Rully 1er Cru Rabourcé 2012 (19698)er en virkelig lekkerbisken med imponerende god frukt og tydelig mineral- og terroirpreg for en hvit burgunder i dette prissjiktet.

En flott vin for vinterlige sjømatretter eller en vin å legge i kjelleren. Den smaker som om den har potensial i hvert fall for åtte år til.

Et virkelig godt alternativ

Mens Burgund og da særlig Côte d’Or opplever kraftig prisøkning, er det fortsatt mulig å finne gode kjøp i «utkantene». Rully, som tilhører Côte Chalonnaise, har lenge vært en alternativ kilde for hvit burgunder siden vinene herfra er det nærmeste du kommer Côte de Beaune – i hvert fall i luftlinje. Men også i stil, for eksempel sammenlignet med Mâcon lengre sør som har en rundere mer tropisk fruktkarakter.

Sjekk dette røverkjøpet fra Mâcon

Rully er ingen stor appellasjon, men har likevel to nivåer, vanlig «kommunevin» og premier cru. Rabourcé er den mest kjente blant de siste og har en attraktiv beliggenhet ved 300 m.o.h. rett nedenfor et skogholt og med sørøstlig eksponering. Det, sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet, sikrer god friskhet i druene og et visst lagringspotensial.

Prøv også disse gode Rully-kjøpene

Produsenten er Pascal Clément - et relativt nytt navn i Burgund. Han startet å lage vin under eget navn så sent som i 2012. Men da hadde han 20 års erfaring fra familiens vinfirma i ryggen, så helt fersk er han nå ikke. Allerede regnes han av blant andre det mektige vinmagasinet Revue des vins de France som et «talent å holde øye med».

Super årgang - også for rødt

2013-utgaven av nevnte hvitvin kåres av samme magasin som en av de «vakreste» vinene fra 2013.

Pascal holder til i Savigny-les-Beaune, men lager altså vin fra 16 ulike appellasjoner, i god Burgund-tradisjon.

Tilgjengelig i Norge er også en pinot noir, Pascal Clement Bourgogne Pinot Noir 2012 (19697), som er et veldig godt uttrykk for både den supre 2012-årgangen og for området. Til denne kommer druematerialet fra Côte de Beaune.

 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her