Unikt hotell i Oslo

I august åpner First hotels Grims Grenka i Oslo. Det skal bli et unikt hotell.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 11:05

- Vi skal skape et hotell som ingen har sett maken til i Norge noen gang. Vi har jobbet med prosjektet i tre år og skal lage det første norske designhotellet, sier hotelldirektør Atle Hovde til Kapital. Navnet Grims Grenka er konstruert og betyr ingen ting.

Gjenåpning
Det er hotellet Noble House i Kongens gate som skal pusses opp og gjenåpnes. Gjenåpningen skjer 1. august og da står hotellet klart med 42 rom og 24 suiter. Flere av suitene er over 70 kvadratmeter store.

First-kjeden skal fortsatt eie hotellet, som skal ha en kvalitet som internasjonalt klassifiseres med fem stjerner. Stilen er en blanding av østens mystikk og sensualisme.

Rå terrasse
- Vi har byens råeste takterrasse, men den har aldri blitt utnyttet. Det skal bli Norges mest dekadente utested. Chablis og champagne, ikke halvlitere. Og en DJ som spiller fra ettermiddagen, sier Hovde.

I oktober skal restauranten lanseres. Det blir en restaurant som er inspirert av Hakkasan i London og Tao og Buddakan i New York. På samme tidspunkt åpner nattklubben, deretter kommer det en privat kino og et spa.

Designhotell
Noble House er Norges første designhotell, men ambisjonen har aldri blitt helt oppfylt.

- Det har ikke vært noen økonomisk suksess, nei, sier Hovde.
 
Men nå blir det fasadeendring og nytt design som er laget i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter.

Positivt marked
I følge nye tall fra Statistisk sentralbyrå var det et gjennomsnittsbelegg på hoteller i Oslo på 74,1 prosent i fjor. Det er opp 4,3 prosentpoeng fra 2005. Det betyr at det stort sett er fullt, bortsett fra på søndag og odde dager i mai måned.

Verken Hovde eller First vil fortelle hvor mye ombyggingen vil koste, men Kapital har grunn til å tro at den samlede investeringen er nærmere 50 millioner kroner.

Dermed er det duket for et nytt hotellkonsept, ny restaurant, nattklubb og uteservering midt i tjukkeste Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her