Unik cognacaften med Apéritif i Bergen

Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, regjerende norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredr
Redaksjonen
24 Mai 2000 - 11:03

Christian Bache-Gabrielsen og Jean Philippe Bergier.
 
Unik samking
I samarbeid med kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Restauratør Toralf Bølgen hos Bølgen & Moi, har Apéritif gleden av å invitere deg til en kveld med fokus på Cognac, dets myter og sannheter. Alt skjer den søndag den 4. juni fra klokken 18.00 til ca. 20.00 på Hotel Neptun i Bergen
 
Bergier og Bølgen veileder deg denne kvelden gjennom Cognacdistriktets historie, kultur, fremstilling og kunsten å nyte cognac. Du skal smake prøver fra flere stadier under fremstillingen; fra vinen som benyttes til destillering, Brouillies, ren eau-de-vie ferdig brent (ca. 72 prosent), samt de forskjellige stilarter av lagret cognac. Herrene gir seg ikke før du har smakt 50 år gammel cognac fra Grande Champagne. Foredragene vil foregå på en kombinasjon av engelsk og norsk.
 
Først til mølla
Du som leser Apéritif er den første som har mulighet til å være med på denne unike smakingen. Blir arrangementet overtegnet, vil vi foreta loddtrekning. Vi har kun plass til 80 deltakere.

 
Dato: Søndag 4. juni
Klokkeslett: 18.00 til ca. 20.00
Sted: Hotel Neptun, Bergen
Pris: kr. 250,- ( Betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39 c, 0678 Oslo, når bekreftelse om plass er mottatt)
Antall: Begrenset
Aldersgrense: 20 år

Toralf Bølgen
Forfatter av boken: Historien om cognac, calvados og armagnac, fire nordmenn, heldige giftermål og verdens beste brennevinshus. Boken selges og signeres på stedet.
Medeier, sammen med Trond Moi, av spisestedene Bølgen & Moi på Høvikodden i Bærum og i Stavanger.
Ansvarlig for blendingen av tre cognac-cuveer

Jean Philippe
Kjeller mester hos Bache-Gabrielsen. Bergier er 35 år, samtlige av disse år han tilbrakt i Cognac. Utdannet bl. a. på verdens eneste brennevinsuniveritet; Université Internationale des eaux de vie et boissons i Segonzac, Cognac.

Han har nå nylig overtatt ansvaret for familiens 300 mål store bondegård ved landsbyen Brives i Petite Champagne,Cognac. Omkring halvparten av deres areal er beplantet med druestokker. Familien Bergier har tillatelse til å produsere 78 hektoliter 100 volumprosent. Dette gjøres selvfølgelig ,og kunder har de faktisk også. Både Remi Martin, Hennessy, Courvoisier og Christian Bache-Gabrielsen er gode kunder gjennom mange år. Bergier har til tross sin relativt unge alder oppnådd anerkjennelse for sin gode nese, et bevis på dette er at han er tatt inn i smakspanelt hos BNIC ("cognacpolitiet").

I tillegg til å skjøtte oppgaven med å holde sin gård i drift er han primært cognacblander i kjelleren til Bache-Gabrielsen, hvor han har ansvaret for alt som blandes, tappes og skipes ut.
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sursøt wok lager du enkelt hjemme
Dagens rett

Sursøt wok lager du enkelt hjemme

Sprø og saftige grønnsaker sammen med mørt svinekjøtt - eller sopp for en vegetarisk versjon - er både raskt å lage og fantastisk velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her