Ukens vin
Utvid ditt vinrepertoar med dette svært gode vinkjøpet

Utvid ditt vinrepertoar med dette svært gode vinkjøpet

Vinen som finnes i både rød og hvit utgave, kommer nemlig fra Douro i Portugal og med en prislapp på drøyt 150 kroner garanterer de veldig god vinvaluta.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2019 - 13:45
 
 

Bota Velha Douro Tinto 2017 og Bota Velha Douro Branco 2017 er to alen av samme slag, men ulik farge.

Produsent er João Silva e Sousa som startet sin karriere i 1990 som vinmaker for portvinshuset Offley Forrester og senere for Sogrape – kjent blant annet for sine bordviner som Ferrerinha og Barca Velha.

Dette ga ham en inngående kjennskap til Douros vinlandskap, og valg av navn da han startet opp sitt eget selskap, var visstnok lett. For støvlene hans var blitt velbrukte av å traske rundt på jakt etter gamle vinmarker.

Første årgang av dette prosjektet som altså har funnet veien helt til Norge, teller 25.000 flasker av den røde og 10.000 flasker av den hvite. Han lager også to viner med utgangspunkt i veldig gamle parseller, og da i et lite antall. Disse er altså ikke i salg her.

Douro-dalen her ved Mesao Frio, Vila Real, skjuler en rekke skatter i form av gamle vinmarker. Foto: Luis Costa

Både den hvite og den røde er laget av en solid miks av ulike druesorter som tradisjonen er i Douro. Det gir både aromatisk kompleksitet samtidig som de ulike druene bidrar forskjellig til blandingen når det kommer til syrefriskhet, struktur og evne til å bringe fram toner fra det unike jordsmonnet i Douro. Derfor framstår sågar den røde vinen som mineralsk. Som en tørr og saftig portvin, men selvsagt uten tilsatt alkohol.

Den hvite er ikke overraskende enda mer aromatisk med toner som gjør at den skiller seg ut. Lang fra både riesling og chablis, men med både mineral- og saltpreg samt god syrefriskhet som gjør den til en veldig god kandidat når sjømat skal på bordet. Men prøv den for all del til vegetar.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her