Ukens vin
Topp rieslingkjøp

Topp rieslingkjøp

Denne rieslingen er i en klasse for seg. På alle måter.
Aase E. Jacobsen
30 September 2015 - 13:48

 

 

Weing. Schmitt Riesling Kalkmergel 2014 er et knallgodt kjøp. Her får du utrolig god rieslingfrukt for pengene. Dessuten et mineralpreg som du normalt må godt over to hundre kroner for å finne. Denne superkule vinen passer perfekt til en lang rekke retter. Selvsagt alt av tilberedte sjømatretter, men også grønnsaksretter.

Biodynamisk sertifisert

Karakteren får den fra det kalkholdige jordsmonnet, som navnet antyder. Den er gjæret kun med druenes egne gjærsopper og har ellers fått være i fred i de seks ukene denne prosessen tok. Deretter har vinen tilbrakt 5-6 måneder på bunnfallet hvilket bidrar med fedme og samtidig beskytter mot oksidasjon.

Den er dessuten biodynamisk sertifisert, og siden denne produsenten putter de fleste korta i en bunke og lager én vin av sine rieslingdruer, er prisen ekstra gunstig. Når det er sagt, lager de også et par pinot noir-er og i veldig små kvanta en musserende vin uten svovel. Samt to oransjeviner, men ingen av disse er i salg i Norge. Disse blir imidlertid med på Rawfair - eldorado for naturvinprodusenter og -elskere når den kommer til Berlin 29. november i år.

Les om hvilke følelser naturvin kan virvle opp

Bak dette vidunderet av en riesling står det unge vinmakerparet Daniel og Bianka Schmitt som siden 2012 har laget Weingut Schmitts viner.

Bianka og Daniel.

 

Før Biankas inntreden het vingården Peter Schmitt und Sohn. Pappa Peter er fortsatt med og mamma Gabi og søsteren Diana jobber i restauranten (gutsschänke) på gården.

Druer i 235 år

Før Daniel overtok ansvaret for vinkjelleren som 22-åring hadde han jobbet for både Schäfer-Fröhlich, Ploder-Rosberg og Jackson Estate på New Zealand.

Daniel og Bianka som også er vinmakerutdannet, sørget samtidig for at vingårdens produkter er Demeter-sertifisert som er den internasjonale merkingen for biodynamisk framstilling. De har «Økologisk - uten alt» som slogan.

Vingården på 16 hektar i Flörsheim-Dalsheim i Rheinhessen har vært drevet av familien i samfulle 235 år. Den naturlige tilnærmingen startet i 2007.

Jordsmonnet er som vinnavnet antyder kalkholdig.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her